Ђурић и Обрадовић на Конгресу "Јединствене Русије"

Потпредседници Српске напредне странке Марко Ђурић и Марија Обрадовић присуствоваће дводневном 15. Конгресу Сверуске политичке партије Јединствена Русија, који сутра поциње у Москви.

Марко Ђурић је у изјави Танјугу оценио да је за СНС важно да негује добре односе са највећом и најснажнијом партијом у Русији.

Рекао је да је позив за Конгрес стигао председнику Владе Србије Александру Вучићу од премијера Руске Федерације Дмитрија Медведева, који је и председник Сверуске политичке партије Јединствена Русија.

"За нас је као странку веома важно то што негујемо добре, пријатељске односе са највећом и најснажијом партијом у Руској Федерацији", оценио је Ђурић.

Нагласио је да ће на конгресу бити присутне партије из читавог региона и заједнички ће учествовати на округлом столу "Свет 2016 - Изазови и могућности", посвећеном глобалним политичким и економским дешавањима.

Предвиђено је и потписивање Декларације о међустраначкој сарадњи и заједничким активностима Јединствене Русије и странака у државама региона (Србија, Црна Гора, Бугарска, БиХ, Македонија).

"То је унапређење односе не само међу нашим странкама, него и између Србије и Руске Федерације, што мислим да је у интересу и наше економије и добрих политичких односа који су у оквиру наше избалансаране спољне политике која се ослања на добре односе са Западом и добре односе са Истоком", рекао је Ђурић.

Ђурић и Обрадовић ће се након потписивања Декларације састати са замеником председника Државне думе Сергејем Жељезњаком, који је и генерални секретар Савета Јединствене Русије.

Предстојећи Конгрес Јединствене Русије, који ће отворити председник Руске Федерације Владимир Путин и Медведев, одржава се уочи септембарских избора за Државну думу Федералног Собранија Руске Федерације, на ком ће партијски органи изабрати кандидате и дефинисати предизборни програм Јединствене Русије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару