Полемика ДЈБ-а и ЛДП-а о власти на Врачару

Покрет "Доста је било" биће опозиција на Врачару, као и Демократска странка, који је предводио листу "Врачар слободно", захваљујући Либерално-демократској партији у и Левици Србије које су ушле у локалну скупштину, саопштио је тај покрет. ЛДП узвраћа да су у ДЈБ-у бесни, јер, како оцењују, нису успели у својим уценама.

ДЈБ је у свом саопштењу истакао да је "Врачар пао под напредњачку власт јер је направљена коалиција СНС, СПС-ЈС, ДСС, Двери, ЛДП и Левица Србије".

Како ДЈБ оцењује, иако су грађани Врачара на изборима 24. априла већином, као и увек до сада, гласали за опозицију напредњацима, "листе које су им се лажно представљале као заступници грађанске демократије, издале су их ради својих личних интереса и партијских дилова".

ДЈБ у саопштењу пита ЛДП Чедомира Јовановића и њиховог представника на Врачару Михајла Групковића шта су добили да би преварили Врачарце и ушли у дил са Српском напредном странком.

"Исто питање постављамо и одборнику Левице Србије Марку Мандићу који је гласао за преварантску коалицију са СНС и изиграо поверење Врачараца", додаје се у саопштењу. 

Листе ДЈБ и "Врачар слободно", коју је предводио ДС и која је састављена од неколико странака, добиле су, заједно, на изборима већину и освојили укупно 23 мандата.

ДЈБ истиче да су грађани су гласали за странке демократске, грађанске орјентације, додајући да је требало да конституишу власт на договореним принципима, пре свега о увођењу потпуне транспарентности.

Међутим, коалицију око ДС-а први је напустио Групковић из ЛДП, а данас је на страну СНС стао и Марко Мандић из Левице Србије, Борка Стефановића, наводи ДЈБ у свом саопштењу.

"Доста је било" биће оштра опозиција овој партократској власти формираној супротно већинској вољи грађана, истиче покрет у саопштењу.

Регујући на саопштење ДЈБ-а, општински одбор Либерално-демократске партије оценио је да је Покрет "Доста је било" бесан што није успео у својим уценама, које би му омогућиле да преузме општину Врачар, покушава да окриви неког трећег због својих амбиција које нису остварене.

ЛДП Врачара истиче да је очигледно да у речнику Саше Радуловића постоји само питање: "А ко је колико узео новца за одређену услугу?".

На питање шта смо добили, општински одбор ЛДП Врачара истиче да је "добијено смо 30 дана који су потребни да би се добила скупштинска већина коју грађани очекују.

"Демократска странка и Српска напредна странка треба што пре да направе компромис који не подлеже никаквим утицајима Радуловића и његових музиканата", оценио је ЛДП.

ЛДП је позвао Демократску странку да што пре изађе из аранжмана са покретом Саше Радуловића и да се у компромису између свих страна дође до власти какву Врачар заслужује.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару