ЛДП: ДС да не пристаје на уцене ДЈБ на Врачару

Одборник Либерално демократске партије у Скупштини општине Врачар Михаило Групковић апеловао је на Демократску странку да не пристане на уцене покрета "Доста је било" приликом формирања власти на тој градској општини. Предложио ДС-у да обави још један круг консултација како би та градска општина добила власт за коју су на изборима гласали грађани.

Групковић је, у писаној изјави достављеној медијима, рекао да је добио позив на конститутивну седницу Скупштине општине Врачар, коју је, на предлог 23 одборника ДС-а и покрета "Доста је било", заказао председник Скупштине општине из претходног сазива.

"Апелујем на Демократску странку да не пристаје на политику уцена покрета Доста је било, јер тиме у потпуности компромитује све оно у чему је Врачар био другачији од било које друге локалне самоуправе у Србији", рекао је Групковић.

Према његовим речима, Либерално демократска партија је доследна странка која "не може да пристане на оно на шта пристаје ДС", додајући да мора да се уважи принцип по којем најстарији посланик одређује датум одржавања седнице, а који је већ заказао наставак седнице за 24. јун, због тога што одборници Демократске странке и покрета "„Доста је било"“ нису дошли на конститутивну седницу која је требало да се одржи 10. јуна.

"Посебно напомињем да је све што се у међувремену десило само дало додатну аргументацију и учврстило наш став да се супротставимо идеји покрета 'Доста је било' да, уцењући ДС, омаловажи и компромитује изборну вољу грађана и дође на власт због слабости ДС да се томе одупре, а не зато што су грађани Врачара тако гласали", рекао је Групковић.

Он је демократама предложио да та странка направи још један круг консултација како би општина Врачар добила власт за коју су на изборима гласали грађани.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару