Давенпорт: Србија ће имати подршку ЕУ у свим важним одлукама

Шеф делегације Европске уније у Србији Мајкл Давенпорт рекао је данас, поводом обележавања Дана Европе, да ће Србија у свим важним одлукама имати финансијску и сваку другу подршку Еворпске уније.

"Србија ће имати подршку на сваком кораку, финансијску наравно, јер је ЕУ највећи донатор Србије, али и у свим одлукама које треба донети како би Србија постала што успешнија држава која поштује сва фундаментална права", рекао је Давенпорт на пријему који је делегација ЕУ организовала у Скупштини Београда, а поводом Дана Европе.

Додао је да ће ЕУ Србију подржати у имплементацији тих одлука, како оне не би биле само мртво слово на папиру.

"Радујем се плодотворној сарадњи са новим парламентарцима у новој изабраној скупштини, као и са новом Владом и свим локалној самоуправи", навео је Давенпорт.

Указао је да је Србија већ донела фундаменталну одлуку - да пут ка ЕУ буде њен највиши сратешки циљ, укључујући све неопходне реформе и посвећеност регионалној сарадњи.

Осврћући се на прошлост и околности под којима је ЕУ настала Давенпорт је истакао да су Европљани изабрали мир уместо рата, слободу и владавину права уместо диктатуре и солидарност уместо конфликта.

"ЕУ се данас, такође, суочова са тешким одлукама, као што су, на пример, оне у случају мигрантске кризе", рекао је Давенпорт.

Пријему у Скупштини града присуствовали су највиши државни званичници, председник Србије Томислав Николић, премијер Александар Вучић, министар спољних послова Ивица Дачић и министар за културу и информисање Иван Тасовац, као и доскорашња председница парламента Маја Гојковић.

Такође, прослави Дана Европе присуствовали су представници дипломатског кора, као и бројне личности из политичког и јавног живота Србије.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи