Шпинделегер са српским званичницима о мигрантској ситуацији

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић састао се са генералним директором Међународног центра за развој миграционе политике Михаелом Шпинделегером, са којим је разговарао о изазовима мигрантске кризе. Шпинделегер се састао и са министром унутрашњих послова Небојшом Стефановићем и министарком за европске интеграције Јадранком Јоксимовић.

Министар Дачић је честитао Шпинделегеру на преузимању функције генералног директора ИЦМПД и нагласио важност коју овај међународни центар има у околностима енормног притиска миграната на европски континент, саопштио је МСП.

Михаел Шпинделегер је рекао да ће ИЦМПД - као форум који се бави питањима ирегуларних миграција, трговине људима, управљања границама, азила, легалне миграције и интеграције - током аустријског председавања пружати још снажнију подршку државама чланицама у изналажењу адекватног одговора на миграционе изазове.

Дачић и Шпинделегер су се сагласили да је за решење актуелне ситуације најбитнија заједничка одлука Европске уније о начину управљања мигрантском кризом, наведено је у саопштењу. 

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић разговарао је са директором Међународног центра за развој миграционе политике Мајклом Шпинделегером о тренутној миграционој ситуацији и унапређењу сарадње по питању миграционе политике.

Небојша Стефановић је Шпинделегера упознао са тренутном ситуацијом по питању миграционе кризе.инистар је истакао да Србија улаже велике напоре како би адекватно одговорила на тај проблем. 

На састанку је било речи о Стратегији за 2020. годину која представља петогодишњи документ о сарадњи земаља ИЦМПД- а у спровођењу миграционих политика, саопштено је из МУП-а.

Министарка задужена за европске интеграције Јадранка Јоксимовић и Михаел Шпинделегер сагласили су се  да је, како за државе чланице ЕУ, тако и за кандидате важно да се заузме јединствен став код доношења важних одлука у области миграција.

Јоксимовић је, у разговору са тим аустријским политичаром, нагласила да се Србија залаже за свеобухватно европско решења и да Аустрија може да рачуна и даље на партнерски однос и одговорни приступ Србије мигрансткој кризи.

Србија је, указала је она, показала да је реаговала адекватно и у европском духу.

Министарка је такође нагласила да је област миграција још један од разлога зашто је потребно да Србија отвори преговарачка поглавља 23 и 24 са ЕУ.

Јоскимовићева и Шпинделегер су разговарали и о конкретним и даљим корацима помоћи које може да пружи Међународни центар, посебно о оним који би били спровођени на нивоу локалних заједница у циљу налажења одрживих решења интеграције.

Они су оценили су да је од изузетног значаја размена искустава, експертиза и знања међу чланиицама Међународног центра за развој миграционе политике.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи