Јерков: Српски научници заслужују много више

Портпаролка Демократске странке Александра Јерков критиковала је одлуку Владе Србије о поништавању конкурса за пројекте за вишегодишња истраживања у науци и сматра да таква одлука заслужује много озбиљнији одговор од извињења које је понудио министар Срђан Вербић.

Подсетивши на ситуацију са конкурсима такве врсте протеклих година, Александра Јерков је у писаној изјави достављеној медијима рекла да српски научници заслужују много више.

"Од њих зависи развој нашег друштва и његова будућност. Заслужују систем који ће их подржавати, који ће им омогућити да раде и живе у својој земљи, а не систем који их понижава, који им одузима сваког дана и који им непрестано шаље поруку да овој земљи нису потребни ни они ни истраживања којима се баве", наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи