Макалистер: Што пре отворити поглавља 23 и 24

Известилац Европског парламента за Србију Дејвид Макалистер оценио је у Бриселу да би, у циљу подршке Србији за наставак европског пута, требало што пре отворити поглавља 23 и 24, указујући да су грађани, на протеклим изборима, подржали проевропски курс.

Макалистер је, у говору на пленуму Европског парламента у Бриселу, посланике известио о недељној посети Србији, где је, како је указао, изблиза пратио парламентарне изборе.

“Важан је сигнал да је јасна већина грађана Србије гласала за проевропски курс земље“, констатовао је Макалистер.

Он је нагласио да су програм реформи и конструктиван однос Београда са суседним земљама омогућили значајан напредак како у регионалној сарадњи, тако и у тешњим односима са ЕУ.

Србија се, према његовим речима, сада може фокусирати на имплементацију економских реформи, јачање владавине права, реформи јавне управе и гарантовању слободе медија.

“Европа се суочава са изазовим временом, а глас Србије учествује у дефинисању будућности нашег континента”, поручио је Макалистер.

"Како би се помогло Србији да настави европским путем, уверен сам да основна поглавља 23 и 24, која се тичу правосуђа и основних права, као и правде, слобода и безбедности, треба да се што пре отворе", закључио је известилац Европског парламента.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи