Стојановић: Додатне мере обезбеђења потпуно штите Вучића

Додатне мере обезбеђења, чије је предузимање било неопходно, у потпуности искључују сваку могућност да безбедност премијера Србије и његове породице на било који начин буде угрожена, изјавио је председник скупштинског Одбора за контролу служби безбедности Момир Стојановић.

Момир Стојановић, некадашњи директор Војнобезбедносне агенције, истакао је у изјави Танјугу да је у околностима када неко врши осматрање породичног дома председника Владе сасвим нормално да се предузму одговарајуће мере повећаног степена безбедности одређених особа и објеката.

"Постоје разрађени планови који прецизирају место и улогу свакога у том обезбеђењу... Мислим да су те мере веома добро предузете, знајући људе који на томе раде и те планове, јер сам лично учествовао у њиховој изради 2003. и 2004. као директор Војнобезбедносне агенције", рекао је Стојановић.

На питање да ли је то довољно, посебно имајући у виду да је 2003. убијен тадашњи премијер Србије Зоран Ђинђић, Стојановић сматра да су додатне мере обезбеђења одговарајуће јер се све ради по унапред утврђеним и одобреним плановима који ништа не препуштају случају.

Према његовим речима, околности које су довеле до убиства Ђинђића и садашња ситуација нису исте, јер, како је рекао, 2003. у обезбеђењу премијера било је особа блиских криминалним групама које су активно радиле на организовању атентата.

"Када је у питању обезбеђење Ђинђића, пропуст је био то што су неки људи из непосредног обезбеђења били у односима са представницима криминогених средина. У овом случају сви људи из обезбеђења премијера Вучића су прошли одговарајуће провере и зато ситуација није иста", рекао је Стојановић.

Како је објаснио, независна комисија која је радила на истрази убиства Зорана Ђинђића непобитно је утврдила да су неки људи који су били задужени за безбедност премијера активно учествовали у припреми атентата.

"Те две ситуације се никако не могу упоредити. Данас у обезбеђењу премијера Вучића су кредибилни људи који дуго раде тај посао, који нису у вези са криминогеним структурама и који немају никаквог разлога да поверене задатке професионално не изврше", рекао је Стојановић.

Он је додао да је у то уверен будући да је као директор ВБА био надређен противтерористичкој јединици "Кобре", чији припадници обезбеђују Вучића.

"С обзиром на то да оне обезбеђују премијера Вучића, знам да је реч о великим професионалцима који ће све учинити да заштите штићену личност", закључио је Стојановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 23. јун 2024.
23° C

Коментари

koga je stid od lepote
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo!
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Лепше Боље Паметније
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Negovanje antivrednosti
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Svaka čast
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару