Милићевић: Победа опозиције на изборима делује као бајка

Данашњи наступ лидера опозиционих политичких опција показују да су ипак уједињени у изрицању најгорих могућих тврдњи о својој земљи, и то у време када ЕУ одаје признање Србији и када Влада ужива огромно поверење грађана и озбиљан политички легитимитет, изјавио је шеф посланичке групе СПС Ђорђе Милићевић.

"У време када ЕУ одаје признање Србији, господин Пајтић партијама из ЕУ говори лоше о Србији. Било би добро да када већ говори о Србији предочи и саопшти поражавајуће и катастрофалне резулате покрајинске владе на чијем је челу, а не да наводном неаргументованом критиком покушава да прикрије свој нерад и прикупи јефтине политичке поене", оценио је Милићевић у реаговању које је доставио Танјугу поводом данашњег наступ лидера ДС Бојана Пајтића на конференцији о социјалдемократији у региону.

Милићевић помиње и формирање "некаквог савеза и акција удруживања појединих опозиционих партија" на другој страни, чија је, како оцењује, сврха заправо њихово политичко преживљавање и нада да ће прећи цензус на неким наредним парламентарним изборима.

"Пропагирање победе на изборима делује као некаква бајка и фатаморгана", рекао је Милићевић поводом данашњег удруживања Социјалдемократске партије и Либерално демократске партије.

Милићевић каже да су представници ових политичких опција изгледа заборавили да су грађани не тако давно имали прилике да кажу шта мисле о тим њиховим наводним одговорима на кључне проблеме и помиње приметан политички заокрет у њиховим одговорима на нека питања попут НАТО и истополних бракова у односу на изборе 2014. године.

У том смислу наводи раније залагање Тадића за војну неутралност насупрот данашњем јасном ставу о разговорима с војном алијансом, док као главни предизборни адут лидера СДС Милићевић перципира истополне бракове.

Насупрот свему томе, закључује Милићевић, Србија данас има одговорну и озбиљну владу чији су резултати видљиви и препознатљиви и "ниједан назови савез и неаргументоване критике то не могу нарушити и променити".

У Београду је данас одржана међународна Конференција "Изазови социјалдемократије у региону" коју су организовале Демократска странка и Партија европских социјалиста, док је истовремено озваничен савез Социјалдемократске странке Бориса Тадића и Либерално-демократске партије Чедомира Јовановића.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи