Вучић: Нико не може да нам забрани изношење мишљења

Премијер Србије Александар Вучић не сматра да је министар унутрашњих послова злоупотребио своју функцију када је рекао да ће одговарати они који су лагали у случају ветропаркова, и поручио да ни њему, али ни осталим представницима Владе нико не може да забрани да износе своје мишљење.

Александар Вучић је тиме одговорио новинару телевизије Н1 који га је питао да ли сматра да се против њега води хајка и да ли је министар Небојша Стефановић својом изјавом злоупотребио функцију.

"Министар Стефановић је рекао да ће одговарати они који су лагали. Он је говорио прецизно и бранио своје мишљење. Никога није прогонио нити рекао о некоме ружну реч, за разлику од вас о мени", рекао је премијер.

А на питање да ли се води хајка против њега, Вучић је рекао:

"Назовите то хајком, нападом, како хоћете, свеједно је, али да сте нешто лепо хтели да кажете о мени - нисте. Је л' вам неко смета, прави проблем, звао вас телефоном? Није нико. Свој посао радите, само немојте нама да браните да кажемо шта мислимо. Имамо и ми право да мислимо и кажемо шта мислимо", рекао је Вучић.

Он је додао и да уколико неко притиска новинаре, да га о томе обавесте.

"Ако имате неки проблем, суочени сте са стварним притиском, о томе ме, молим вас, обавестите. Лично ћу учинити све што је у мојој моћи да никакав притисак на ваш рад не постоји", рекао је Вучић.

Вучић се, честитајући рођендан телевизији Н1, осврнуо и на прилог те телевизије у којем су га поредили са француским краљем Лујем XИВ, упитавши новинарку те медијске куће да ли уопште зна ко је био Луј XИВ.

"Знате ли нешто о Лују XИВ? Зашто ме онда поредите са неким о коме не знате ништа. И знате ли шта је Луј XИВ оставио иза себе? А ви који ме нападате не знате ни у којем веку је живео", истакао је Вучић.

А о истој теми, али на другом месту, на конференцији за новинаре у Палати Србиај министар унутрашњих послова рекао је данас да је његово грађанско право да има мишљење о свему, па и о стању у медијима и да не жели да било који медиј у земљи врши на њега притисак шта ће да каже.

Стефановић је на питање новинара да ли изјавом да "медији воде хајку против премијера Србије Александра Вучића" врши притисак на медије, поручио да ће увек имати свој став, да ће се борити да га изнесе и да га нико неће ућуткати.

"Ако ми ускраћујете право да изнесем мишљење, то је покушај цензуре и притиска на мене као грађанина. Увек ћу имати свој став, борићу се да га изнесем и неће ме нико ућуткати", истакао је Стефановић, који је и потпредседник СНС.

Додао је и да је изјавом да медији воде хајку против Вучића изнео своје мишљење као грађанин ове земље.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи