Читај ми!

СНП: Ојачати границе уместо опремања прихватних центара

Српска народна партија затражила је од Владе Србије да због мигрантске кризе усмери пажњу на јачање наших граница и подизање наших одбрамбених капацитета, уместо на припрему центара за трајни прихват миграната.

СНП је у саопштењу упозорила да је само питање тренутка када ће ЕУ потпуно затворити своје границе за мигранте и навела да ће у том случају мигранти који се налазе на путу ка ЕУ остати трајно заробљени у Србији.

"Србија би на тај начин постала карантин за стотине хиљада миграната пред вратима ЕУ. То не смемо да дозволимо", наводи СНП.

Србија, како наводи та странка, треба да води исту политику према мигрантима као што води Европска унија.

"Ни мање, ни више од тога", додаје СНП.

Та странка је изразила је забринутост због званичне најаве Извршне комисије ЕУ да ће на територију Европе до краја 2016. године пристићи нових три милиона миграната са Блиског истока.

У том извештају, како је саопштила СНП, наводи се да су капацитети за пријем миграната "већ сада на великом тесту" и да се тиме практично најављује да ЕУ озбиљно разматра начине како да заустави доток миграната на њену територију.

"ЕУ се плаши тероризма, криминала, верског фанатизма и болести које мигранти доносе на европски континент. Такође се плаши утицаја и трајних последица које мигранти могу да изврше на промену културолошке, идентитетске и демографске слике земаља чланица ЕУ", наводи СНП.

Зато је, додаје СНП, на последњем састанку лидера земаља ЕУ донета одлука да се ојачају спољне границе ЕУ и да се на њих изведе погранична стража Фронтекс како би се успорио прилив миграната у државе чланице Уније.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи