Читај ми!

Посета саудијског принца прилика и за разговор о Унеску

У делегацији принца Саудијске Арабије султана бин Салмана бин Абдулазиза ел Сауда који борави у Београду су и људи из пословне заједнице, али је нереално очекивати да ће неко одмах да купује бање и хотеле, рекао је за РТС министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић. Посета саудијског принца је прилика да се разговара и о дебати о пријему Косова у Унеско.

Министар Љајић је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекао да се код нас често стварају нереална очекивања али је нагласио да је посета саудијског принца веома битна јер је то прва посета из Саудијске Арабије на тако високом нивоу још од 1989. године.

Љајић је потврдио да је саудијски принц долетео "боингом" којим је сам управљао, и објаснио да је он завршио високе цивилне и војне пилотске школе, истичући да је реч о веома утицајној личности.

Српски министар је навео да и да је посета саудијског принца прилика да се разогвара и о питању пријема Косова у Унеско. Како је рекао, пре два дана је и са званичницима у Ирану разговарао о тој теми где је објаснио зашто је важно да се то одложи.

Говорећи о посети Сарајеву, Љајић је рекао да се није причало о добрим намерама и општим местима, већ о врло конкретним стварима за сваку појединачну област.

Коментаришући изјаву немачке канцеларке Ангеле Меркел о могућем рату на Балкану ако Немачка затвори границе за мигранте, Љајић је рекао да претпоставља да је та изјава добрим делом намењена за унутрашњу употребу у Немачкој јер је и сама Ангела Меркел под притиском јавног мњења и странке.

"Далеко од тога да може да дође до сукоба", поручио је Љајић и рекао да су увек могући појединачни инциденти и напетости.

Министар Љајић је рекао да је кључ нормализације односа у региону економија и привредна сарадња међу државама бивше Југославије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи