Мустафа: Косово спремно за Унеско

Премијер Косова Иса Мустафа рекао је да Косово заслужује да постане члан Организације Уједињених нација за образовање, науку и културу, као и да Србија не би требало да омета Косово на том путу.

Иса Мустафа је, на конференцији за новинаре са министром образовања, науке и технологије Арсимом Бајрамијем рекао да Косово треба да постане члан Унеска, јер верује у вредности ове организације.

Додаје да би Србија требало да буде свесна онога што је урадила у прошлости и да не би требало да омета процес пријема Косова у Унеско.

"Србија се није опаметила после онога што је урадила, дискриминишући наш народ. Није постала свесна својих поступака и она данас даје себи за право да лобира против чланства Косова у Унеску. Тиме Србија дискриминише наше грађане, не само Албанце, већ и Србе, Бошњаке, Роме, Ашкалије, Турке и Египћане", рекао је Мустафа.

Премијер Косова додаје да су изјаве српских званичника и представника Српске православне цркве неприхватљиве и неаргументоване и кажеда се нада да ће Косово добити подршку за чланство у Унеску.

Мустафа је рекао да одлука о пријему Косова у Унеско не би значила губитак било које стране већ, како је оценио, "победу човечанства".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи