Читај ми!

Коме се извињава Бранко Ружић?

Ни после извињења које је потпредседник СПС-а Бранко Ружић упутио грађанима, премијеру Александру Вучићу и лидеру своје странке, не смирује се полемика о његовим похвалама навијачу који је вређао премијера. Странке окупљене око СПС-а оцењују да је Ружићево понашање непримерено, али да неће утицати на стабилност коалиције. Суд о томе даће Александар Вучић, на чијој популарности је направљена Влада, кажу напредњаци.

Извињења и превише. После чуђења премијера Александра Вучића што се за подршку хулигану Бранко Ружић извињава Ивици Дачићу, потпредседник СПС-а јавно је повукао извињење свом лидеру. Ружић каже да не бежи ни од партијског суда.

"Сматрао сам и имао договор са Дачићем да је мојим објашњењем стављена тачка на ту немилу ситуацију. Међутим, из изјава мојих партијских другова видим да немам, или он даје различите налоге. Зато га позивам да што пре сазове било који референтни партијски орган и да размотримо читав галиматијас у кући", навео је Ружић.

“Посланици ПУПС-а и ЈС-a, коалиционих партнера СПС-a, поручили су да не верују да владајућа коалиција може бити угрожена због Ружића.

Наша коалиција даје пуни допринос републичкој и мислим да ће ова владајућа коалиција опстати”, каже посланик ПУПС-а Мома Чолаковић.

Каже да њега лично изненађује све што се дешава и да је мишљења да је то непримерено, без обзира на то ко је у праву и ко није у праву.

Каже да сви, уколико хоће да воде државу и буду одговорни, морају одговорно да се понашају.

Посланик ЈС-а Срђан Кружевић је новинарима у парламенту рекао да односе у владајућој коалицији дефинишу лидери странака, те да премијер Александар Вучић и лидер социјалиста Ивица Дачић имају сјајне односе.

"Чарке увек постоје, али су то неке дневнополитичке теме које се морају решити на нивоу странака и на страначким органима. Оно што је Ружић урадио представља можда мало неозбиљну ствар, али то је његов приватни живот и не треба да се диже на политички ниво"”, навео је Кружевић.

Он не верује да због тога може да буде уздрмана владајућа коалиција.

Шеф напредњака у парламенту Зоран Бабић каже да ће о томе суд донети онај на чијој популарности и енергији је направљена Влада, а то је Вучић.

"Свако ко подржава хулигане, људе који вређају и такве појаве, ко их назива људинама, уместо осуде може јавно да изађе и каже да је то програм његове странке, нека са тим програмом изађе на неке следеће изборе, па да видимо шта ће да уради”, поручује Бабић.

Посланик Покрета за преокрет Јанко Веселиновић сматра да је СПС “у таквој позицији да сваког дана може бити избачен из коалиције”, па због тога “чине смешне ствари да би у тој коалицији остали и да би део власти још увек држали у својим рукама”.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи