Мали: Правни тим у Бугарској ради на случају

Градоначелник Београда Синиша Мали изјавио је да његов правни тим у Бугарској ради на предузимању правних корака у вези са тврдњама да је он, као директор оф-шор компаније, власник више станова у тој земљи.

Синиша Мали је истакао да ће доказати да те тврдње, које је изнео портал "Крик", нису тачне.

На питање докле се стигло са тим случајем, Мали је рекао да не комуницира са правним тимом на дневном нивоу, али да све иде својим током и да је све препустио правним тимовима у Београду и Бугарској.

"Што пре се заврши то боље, само да се што пре заврши цела прича у вези са тврдњама тог портала", казао је Мали новинарима током посете "Беоком сервису".

На питање новинара да ли је његов једини аргумент да су напади на њега у ствари усмерени против премијера Александра Вучића, Мали је казао да то "апсолутно није једини аргумент, али то је оно што је тачно".

"Нисам мета свих ових напада ја, већ председник Владе, а ја преузимам одговорност на себе да све тврдње које су изашле у медијима нису тачне", објаснио је Мали.

На провокативно питање новинара "Крика", будући да тврди да је премијер мета напада, да ли то значи да Вучић стоји иза оф-шор компанија у чије је име Мали куповао станове, градоначелник Београда је рекао: "Апсолутно не".

"Не знам одаке Вам сада то. То апсолутно није тачно, а ја не желим са вама да полемишем овде на такав начин. Идемо кроз институције система. Ја ћу рећи шта имам да кажем институцијама. Ви сте рекли шта сте имали да кажете", поручио је Мали.

Коментаришући најаве новинара "Крика" о подношењу притужбе на рад Комуналне полиције, чији им је припадник одузео опрему када су недавно покушали Малом да поставе питање у вези са куповином спорних станова, градоначелник је рекао да они имају пуно право да поднесу пријаве као и сви други грађани.

"Ми смо суспендовали комуналног полицајца, дисциплински поступак против њега је у току. За све што је полицајац предузео треба да преузме одговорност, а ми ћемо сходно закону и овлашћењима то радити кроз наше поступке, а ако то оде на суд идемо и на суд", рекао је Мали.

На опаску новинара да је том приликом био присутан и начелник Комуналне полиције и да се на објављеном снимку види да је и он учествовао у одузимању опреме, градоначелник је рекао: "Не види се баш".

"Не види се баш, ја нисам гледао снимак, али оставите то, ако већ иде на суд, да суд каже ко је у праву. Ко је нешто лоше урадио одговараће, а полазим од себе", рекао је Мали.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи