Читај ми!

Ђукановић: Бесмислено да бивша власт прича о аутократији

Посланик СНС-а Владимир Ђукановић наводи да је бесмислено да о аутократији причају представници власти која је на тај начин функционисала.

Након што је опозиција у Скупштини власт премијера Александра Вучића окарактерисала као аутократску, Ђукановић је у изјави Танјугу рекао да је "суштина да за аутократију прозивају они који су, рецимо, председника своје владе Мирка Цветковића потпуно маргинализовали, човек се није питао ништа, зато што се питао Тадић".

За њега је, додаје, бесмислено и да о аутократији причају они који данас владају Војводином, где је, према његовом мишљењу, права аутократија.

"У Војводини се све ради како каже Бојан Пајтић. Он је у УО покрајинског Фонда за развој, онда он шаље допис коме да се расподеле средства и он као председнк владе одлучује коме да се расподеле паре", навео је Ђукановић.

О аутократији претходне власти, додао је, може да посведочи и њен однос према медијима, посебно Закон о информисању који је донет за време те власти.

Тада су, како каже, сви медији били под контролом председника републике, а суштина је сада у томе да "Вучић за свој рад и за рад Владе Србије одговорност преузима на себе и то је апсолутно похвално".

Полемику у Скупштини, иначе, започео је шеф посланика ДС-а Борислав Стефановић који је премијеру приписао "ауторитарне склоности", а посланици СНС-а узвратили да су демократе за време своје власти маргинализовале сопственог премијера, а о свему је одлучивао тадашњи председник, као šто о свему у Војводини одлучује Бојан Пајтић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи