Леви: Позитивна регионална сарадња Србије

У Србији се од деведесетих година ситуација променила набоље, а кључна промена је то што сада постоји политички дијалог и позитивна сарадња са државама у региону, рекао је амбасадор Израела у Београду Јосеф Леви.

"У вашем случају рат је завршен, ви слободно путујете и успешно сарађујете, док код нас то дуго неће бити могуће. Знате шта вам доноси нови дан", рекао је амбасадор Леви на деветом Регионалном семинару политиколога у оквиру предавања на тему "Етнички сукоби од Балкана до Блиског истока".

Према његовим речима, млади људи који немају предрасуде и не мрзе, који путују по региону и шире поруке плурализма је оно што је позитивно за Србију и што даје наду за бољу будућност.

"Ако мислите да живите на најкомпликованијем месту на свету, верујте да то није случај", рекао је Леви, додајући да су Јевреји народ који је био на рубу нестајања и да је њихов опстанак право чудо, што је, каже, јединствен случај у људској историји.

Како је рекао, прича о израелском економском успеху је прича о великој борби.

Девети Регионални семинар политиколога отворен је 30. октобра на Сребрном језеру и траје до понедељка.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 29. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи