Читај ми!

"Србија је шокирана новим мерама Хрватске, али неће узвратити"

Премијер Србије Александар Вучић истиче да је Србија шокирана новим мерама које је предузела Хрватска и понавља да Србија на то неће да одговори. Додаје да, кад је реч о Србији, ово неће значити прекид дипломатских односа са Хрватском.

Председник Владе Србије Александар Вучић рекао је, одговарајући на питања новинара, да избеглице пет месеци иду на мађарску границу, а да га за то време колега Виктор Орбан ниједном није позвао да пита зашто ти људи иду на њихову границу, преноси Танјуг

"Само пет дана ти људи иду у Хрватску и то зато што је Мађарска употребила сузавац и завршила зид", објашњава премијер.

Негира тврдње хрватских званичника да у Србији влада хаос, да нема реда и мира, да је бачен сузавац, којег је, подсећа, било у Хрватској три пута у три дана. 

"Код нас је мир и ред, код нас нема сузавца. О чему овде говоримо, неко је прекршио споразум и неко је спровео економску агресију на нашу земљу, а ми смо само донели мере да заштитимо Србију", додаје Вучић. 

Каже да је Србија шокирана новим мерама које је Хрватска предузела.

"На те мере Србија неће да одговори и оне немају везе са здравим разумом", напомиње Вучић.

Поручује Хрватској да Србију остави на миру и да поштује споразуме које је Србија потписала са ЕУ.

"Нећемо никоме дозволити да нам одвлачи пажњу од просперитета Србије. Ми желимо само да нас оставе на миру и поштују уговоре, а људе нећемо да третирамо као кромпире", истиче премијер.

Вучић каже да је увек спреман да разговара са хрватским колегом Зораном Милановићем и да "апсолутно нема сујету ни проблем ко ће кога да позове".

Такође објашњава да не очекује да било ко буде медијатор.

"Контрамере Србије остаће на снази, а да би се повукле морамо да одржимо седницу Владе", објашњава премијер.

Понавља да даље мере Србија неће предузимати, осим правних мера којима ће заштити своје грађане пред надлежним судским инстанцама за штету коју су претрпели. 

Поручује и да, кад је реч о Србији, ово није прекид економских односа са Хрватском.

Вучић додаje да "код њега нема више те памети шта може још да се уради да се реши стање" и да је Србија учинила све што је могла.

"Ми да укидамо мере које су одговор на агресију нећемо, јер би то значило да не поштујемо своју државу. То би значило да кажемо: 'Уђите, газите нас, ми смо муве, а ви орлови'", закључуje Вучић.

Премијер Александар Вучић рекао је данас, у изјави за Телевизију Б92, да на економске мере може да се одговори мерама, а на "лудило" никако.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи