Читај ми!

Јаблановић више није представник Српске листе

Влада Србије подржала је одлуку политичких представника Срба на Косову и Метохији да Александар Јаблановић више не представља Српску листу, изјавио је директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић. Јаблановић негирао да више није представник те листе.

Марко Ђурић је рекао да Влада Србије снажно подржава право српских представника у покрајини да сами одлучују ко ће их представљати, преноси Танјуг.

"Што се нас тиче, Александар Јаблановић није представник Српске листе", рекао је Ђурић, наводећи да Влада Србије и Канцеларија за КиМ уважавају одлуку српских представника у покрајини и да ће наставити да са њима сарађују.

Додаје да је Влада Србије на данашњој седници, којој су присуствовали сви министри, разговарала о тој одлуци српских представника.

Ђурић је напоменуо да је раније данас у Београду примио представнике Срба са Косова и Метохије који су га обавестили о њиховој одлуци да Јаблановић више не буде представник Српске листе и за то затражили подршку Владе Србије.

Са Ђурићем у Београду су разговарали заменик премијера Косова Бранимир Стојановић, министар за локалну самоуправу Љубомир Марић, министар за повратак Далибор Јевтић и градоначелник северне Косовске Митровице Горан Ракић.

Они су након разговора са Ђурићем рекли да су јединствени у ставу да им Јаблановић више није представник и да у томе имају подршку и осталих представника Српске листе и градоначелника српских општина.

Навели су да је за такву одлуку узрок Јаблановићева "самовоља", али и "нерационално коришћење средства".

"Листа Српска није видела скоро ништа од средстава која су пристизала и ништа од најављеног није реализовано", напоменуо је Стојановић и рекао да није чак ни отворена канцеларија у Приштини.

Наведено је да ће јединство Листе бити очувано и да током дана очекују коначан став премијера и Владе Србије. 

У међувремену, Јаблановић је негирао тврдње да више није представник Српске листе. 

"То, једноставно, није тачна вест. Мене као председника листе они нису сменили", рекао је Јаблановић агенцији Бета.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи