Читај ми!

Вулин: Затварање хрватске границе je расизам

Министар за рад и социјлну политику Александар Вулин оценио је меру хрватске власти за потпуно затварање граница као расизам.

"Нема ниједне друге речи за ово", поручио је Вулин који је у београдском парку Ташмајдан присуствовао откривању споменика девојчици Милици Ракић страдалој у НАТО бомбардовању, преноси Танјуг.

Вулин је напомено да не постоји ниједна веза између кретања робе и избеглица, као ниједна веза између граница на којима прелази роба и мигранти.

Хрватска страна је, према његовим речима, "скоро нацртала име, веру и нацију на граници".

Вулин је поручио и да током ратних сукоба 90-тих година није на такав начин прекинута комуникација.

Хрватску је упитао и зашто је ћутала пет месеци током којих су мигранти ишли ка Мађарској и где им је европска солидарност, наводећи да је кроз Србију, без иједног инцидента прошло 180.000 људи од почетка године, а да је Хрватска због доласка 8.000 њих доживела колапс.

Разлог томе види у изборима, јер, како каже, хрватски представници ништа друго не раде, већ се само баве изборима.

"Имамо велику несрећу да Хрватску заступају неодговорни и неозбиљни људи, који не раде ништа друго већ само размишљају о изборима", истакао је Вулин, који је упитао и шта значе речи хрватског премијера да поштује Србе, а да су друго Србијанци.

"Ко су Срби, а ко су Србијанци? На основу чега поштујете једне, а другима забрањујете да се крећу", упитао је Вулин, уз поруку да се Србија не бави Хрватском, да Србији мере на границама нису смешне, већ да је забринута за сваки динар који ће изгубити и српски и хрватски привредници.

Хрватској је поручио и да Србија не може и неће никога да "затвори у сточни вагон и да га одвезе на ову, или ону станицу".

ЕУ би, како каже, добро требало да разимисли о суштини свог постојања уколико њена чланица може да постави улитиматум земљи кандидату за чланство и у њему затражи да се другој чланици ЕУ пребаце некакви људи.

Поручио је и да Влада Србије задржава право да штити своје интересе, да ће и данас бити одржана седница, да има спремне следеће кораке, али да жели да ово одмах престане.

Србија је, како је истакао, спремна да оног тренутка када Хрватска укине своје мере и она поступи исто.

Упитан за изградњу прихватног центра код Београда, Вулин је рекао да је то ствар потреба, да се Србија труди да задовољи те потребе, али да је сигурно да ће се криза наставити и током зиме и да се нико неће смрзнути.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи