Читај ми!

Дачић: Могеринијева потврдила став Србије

Србија очекује да ће Хрватска, после изјаве Федерике Могерини, одмах приступити повлачењу своје противправне једностране одлуке о затварању границе за теретни саобраћај, рекао је шеф српске дипломатије Ивица Дачић.

Република Србија захвална је високој представници ЕУ за спољну и безбедносну политику Федерики Могерини на веома коректној изјави, којом она потврђује став Србије да затварање границе Хрватске за теретни саобраћај није решење и да има негативне последице у региону, изјавио је потпредседник владе и министар спољних послова Ивица Дачић.

Србија очекује да ће Хрватска, после оваквог става шефа дипломатије ЕУ, одмах приступити повлачењу своје противправне једностране одлуке о затварању границе за теретни саобраћај, навео је Дачић, подсетивши "да су слобода кретања робе, људи и капитала један од темељних принципа ЕУ, које је Хрватска нарушила и то управо као чланица ЕУ", саопштило је Министарство спољних послова, преноси Танјуг.

Дачић је подсетио да су премијер Србије Александар Вучић и Влада Србије од почетка, истицали спремност да Србија конструктивно приђе решавању проблема.

Могеринијева је раније данас изјавила да затварање границе Хрватске није решење и позвала Београд и Загреб да заједнички приступе решавању мигрантске кризе.

"Надам се да ће граница ускоро бити отворена", рекла је Могеринијева, указујући на значај несметаног протока робе.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи