Читај ми!

ДС и СДС за промену изборног система у Војводини

Покрајински одбор Демократске странке за Војводину саопштио је да је ДС одржаo састанак са Социјалдемократском странком, поводом предлога о промени изборног система у Војводини.

У саопштењу у ком се преноси изјава председника Покрајинског одбора ДС-a Мирослава Васина, наводи се да су ДС и СДС сагласни да је идеја персонализације пропорционалног изборног система добра и корисна за грађане Војводине, преноси Танјуг.

"Разговори су били конструктивни и пријатељски, констатовали смо да и ДС и СДС у дужем временском периоду промовишу и сагласни су да је идеја персонализације пропорционалног система нешто што је потребно и добро и корисно, и да увек треба поћи од идеје да грађанин зна за кога гласа, нарочито у локалним заједницама", рекао је Васин.

Васин је рекао да је ДС представио текст одлуке о промени изборног система и да је упутио молбу СДС-у да их након детаљнијег упознавања са текстом обавесте о својим примедбама, предлозима и сугестијама.

Председница Покрајинског одбора Социјалдемократске странке, Уранија Козмидис Лубурић, каже се у саопштењу, навела је да јој је драго што су се СДС и ДС "нашли око заједничке теме и идеје", јер, како је истакла, СДС одавно заступа идеју о персонализованом пропорционалном систему.

"Данас смо разговарали о почетним ставкама, има ту још простора за неке измене и промене које би побољшале дати текст, тако да ћемо радити и једни и други на томе. Ово је први састанак око једне теме која би требало да има заједнички резултат, који побољшава изборни систем и даје један нови бољитак", рекла је Козмидис Лубурић.

Нада се да ће ти разговори и даље бити успешни и пријатељски и да ће ДС и СДС заједничким напорима текст предлога "довести до перфекције".

"Овај текст требао би да буде бољитак за оне за које се гласа, и за оне који гласају, и надам се да ће следећи састанак бити веома брзо јер је ово почетак сарадње који ће имати добар завршетак", рекла је Уранија Козмидис Лубурић, преноси си се у саопштења.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи