ДС у Великој Плани: Остајемо у коалицији са СНС

Одборници демократа у Великој Плани, упркос одлуци страначке централе, остаће у коалицији са напедњацима, каже преседник Општинског одбора ДС-а Драган Цветковић.

Преседник Општинског одбора ДС-а Драган Цветковић рекао је Танјугу и да одлука страначке централе о распуштању Општинског одбора ништа не мења, јер "не може странка преко наших леђа да ради шта хоће".

Према његовим речима, одлука одборника локалног ДС-а се неће мењати јер је у складу са страначким статутом и јер је ДС у још неколико општина и градова у коалицији са СНС.

"Тај лекс специјалис нашег председника за Велику Плану неће довести до промене одлуке", рекао је Цветковић, додавши да су демократе договор о коалицији са напредњацима и социјалистима постигли "као људи'.

Српска напредна странка недавно је уз помоћ социјалиста и демократа преузела од ДСС-а власт у Великој Плани, а за председника општине изабран је Игор Матковић из СНС-а.

Ту коалицију, која је у врху ДС-а изазвала оштре реакције, Матковић је објаснио тиме да СНС и у Великој Плани, "а што је политика и странке и премијера", гледа човека колико вреди и колико може да помогне народу а не из које је странке.

"Ми подједнако гладамо и људе из СПС-а и ДС-а као оне с којима ћемо заједно и поштено да радимо на развоју општине", рекао је Матковић недавно Танјугу.

Реаговало је председништво ДС које је донело одлуку о обавези одборника те странке да промене одлуку о коалицији са напредњацима али пошто то није испоштовано. Извршни одбор ДС-а синоћ је распустио Општински одбор у Великој Плани.

Потпредседник ДС-а Борислав Стефановић изјавио је раније данас да око 10 локалних одбора те странке партиципира у власти са СНС у неколико општина и да је предложио да се и те коалиције раскину.

Поводом дешавања у Великој Плани, Стефановић је рекао да је на Председништву странке предложио да се те коалиције раскину, али да му за сада не делује да има превише ентузијазма да се усвоји тај предлог.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару