Покрет социјалиста критикује Пајтића и Васина

Покрајински одбор Покрета социјалиста у АП Војводини честита Бојану Пајтићу и Мирославу Васину што су успели да запосле једног студента са просеком од 10,00 пошто су, како наводе, својом криминалном политиком у претходних петнаест година успели да из Војводине и Србије отерају на хиљаде таквих.

Јако је занимљиво, наводи се у саопштењу ПС, са колико острашћености Покрајинска Влада брани једно удружење грађана којем је после само шест месеци постојања доделило 258.745,00 динара, а не 170.000,00 динара, као што се тврди из покрајинског Секретаријата за привреду, запошљавање и равноправност полова, наводи Танјуг.

Али шта за Пајтића и Васина представља 90.000,00 динара разлике, после десетина и стотина милиона динара грађана Војводине, које су протраћили у претходном периоду.

Занимљиво је, наводи се даље, да покрајинска власт не види ништа незаконито у томе да појединци нелегално држе угоститељске објекте, да не плаћају порез, не издају фискалне рачуне, да угрожавају здравље грађана Новог Сада.

Могли би Пајтић и Васин када већ све знају да одговоре да ли су те фамозне донације којима се наводно финансира рад дивљег кафића уствари дневни пазари који се кроз тај вид уплаћују на рачун, пошто без фискалних рачуна нема законског основа да се пазар од пића уплати на рачун.

Стварно после свих незаконитости које су демократе починиле у Војводини претходних петнаест година, ово је ситно, тако рећи неприметно избегавање закона, каже се у саопшстењу ПС.

О томе чија је политика катастрофална и ко константно скреће пажњу са такве своје политике, грађани Србије и Војводине су рекли на изборима 2012. и 2014. године, а на срећу већ за неколико месеци имаће прилику да то кажу поново.

Том одговору грађана демократе ће се радовати најмање, истиче Покрет социјалиста.
Раније данас, покрајински одбор ДС одбацио је тврдње напредњака да је војвођанска влада финансирала рад нелегалног кафића на обали Дунава у Новом Саду, истичући да напредњаци покушавају да нападима на демократе скрену пажњу са своје катастрофалне политике.

Поводом оптужби да се новцем из покрајине финансира рад Удружења грађана Центар за развој, едукацију и промоцију "Цреп", Покрајински одбор ДС наводи да је ''Цреп'' невладина организација која се бави "изузетно значајним активностима и програмима који су првенствено усмерени ка младима".

Покрајински секретаријат за привреду, запошљавање и равноправност полова је подржао две активности ''Црепа'' са 170.000 динара, подржан је пројекат развоја туризма кроз обуку незапослених у области израде сувенира ливачким техникама, стоји у саопштењу из ДС-а.

Додаје се да је финансирано, кроз пројекат јавних радова, запослење једне особе за унапређење социјалног и менталног здравља особа са инвалидитетом.
Запослена је стручна особа са просеком 10,00 и на основним и на мастер студијама из психологије, па "нека јавност оцени да ли су ово корисно усмерена средства", истичу војвођанске демократе.

Из Покрајинског одбора ДС препоручују СНС-у да се убудуће, пре било какве приче о нелегалној градњи, "присети изградње нове аутобуске станице у Новом Саду, појединих спортских терена у граду или кућа за одмор синова њихових највиших функционера, па ће им бити јасно колико је апсурдно да баш они некога оптужију за бесправну изградњу".

И Покрајински одбор Покрета социјалиста је затражио од покрајинског секретара за привреду, запошљавање и равноправност полова Мирослава Васина да се изјасни о томе да ли се средствима тог секретаријата финансира рад тог "дивљег кафица".

У саопштењу из ПС је наведено да је Удружење грађана "Цреп", основано у новембру прошле године, једна од организација које су на конкурсу за спровођење јавних радова од тог покрајинског секретаријата добиле финансијска средства и поред чињенице да пре тога није спроведен ниједан значајнији пројекат и да је радило тек око шест месеци.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару