СНС: ДС од пројекта могао да запосли много више студената

Градски одбор СНС у Новом Саду поново је оптужио војвођанске демократе за финансирање изградње нелегалних сплавова од народних пара, наводећи да је од новца грађана покрајинска влада могла да запосли много више младих и образованих људи, а не само једну особу.

Покрајински одбор ДС претходно је саопштио да је финансирано, кроз пројекат јавних радова, запослење једне особе за унапређење социјалног и менталног здравља особа са инвалидитетом, наводи Танјуг.

"Војвођански ДС финансира изградњу нелегалних сплавова од народних пара, јер (лидер ДС) Бојан Пајтић и његови сарадници толико времена проводе ван свог радног места, да су потпуно изгубили појам о законским регулативама Новом Саду или једноставно по старој навици и даље сматрају да грађани не замерају кад се новац из Покрајинског буџета слива у изградњу нелегалних објеката на Дунаву", наводе у саопштењу новосадски напредњаци.

"У најмању руку је похвално то што је кроз пројекат јавних радова, запослење добила особа за унапређење социјалног и менталног здравља са инвалидитетом. Тужно је само то што је преко свих пројеката, конкурса и донација којима су се паре Покрајинске владе сливале годинама у приватне џепове ДС функционера, могло бити запослено много више младих и образованих људи у Војводини, да се икад у Пајтићевој Влади размишљало за добробит грађана Војводине", додаје се у саопштењу СНС.

Напредњаци наводе да ДС не може да се оправда једним запослењем одличног студента, "за све оне новце које су бескрупулозно вадили из буџета Војводине и трошили на пројекте намештене својим члановима и функционерима, јер је са тим новцем од пројеката као и неколико бесрамних и лажних хуманитарних акција, могло запослити много више добрих студената".

ГО СНС и сви њени локални и покрајински функционери су, како се наводи, ту да прихвате све критике, похвале и сугестије грађана за бољи Нови Сад и Војводину и да направе што боље законе и уредбе којих ћемо се сви придржавати.

"Такав приступ вођења Србије Демократској странци не одговара, јер су заборавили шта значе закон и ред, јер су шеснаест година уназад без икакве контроле систематски уништавали Србију и Војводину. Грађани Војводине ће још ове године на покрајинским изборима показати колико народ све зна и све види и да се ниједна крађа грађана од стране Демократске странке неће заборавити и да неће проћи некажњено", упозоравају на крају новосадки напредњаци.

Покрајински одбор ДС одбацио је раније данас тврдње напредњака да је војвођанска влада финансирала рад нелегалног кафића на обали Дунава у Новом Саду, истичући да напредњаци покушавају да нападима на демократе скрену пажњу са своје катастрофалне политике.

"По ко зна који пут СНС покушава да, нападима на ДС, скрене пажњу са своје катастрофалне политике коју води у граду и републици, нечувених поступака кажњавања оних који дају воду животињама на плус 40 степени и начина на који се деле републичка и градска средства", наводи се у саопштењу војвођанских демократа.
Покрајински секретаријат за привреду, запошљавање и равноправност полова је подржао две активности ''Црепа'' са 170.000 динара, подржан је пројекат развоја туризма кроз обуку незапослених у области израде сувенира ливачким техникама, пише у саопштењу из ДС-а.

Додаје се да је финансирано, кроз пројекат јавних радова, запослење једне особе за унапређење социјалног и менталног здравља особа са инвалидитетом.

"Запослена је стручна особа са просеком 10,00 и на основним и на мастер студијама из психологије, па "нека јавност оцени да ли су ово корисно усмерена средства", истичу војвођанске демократе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару