Читај ми!

Куда ће посланици на одмор?

После девет редовних, 14 ванредних и четири посебне седнице, посланици Скупштине Србије у августу ће највероватније паузирати у раду. Нико не зна ни када ће одмор почети ни колико ће трајати. Ипак, сви имају жеље – куда на одмор.

У Скупштини Србије, посланици су упркос високим температурама радили без паузе. У 2015. години усвојено је 98 закона и 10 одлука. Зато се летовање за сада није планирало. Ипак, према првим најавама, највише политичара ће одмор провести у српским бањама.

"Уживам већ у лепотама бања, не тако популарних, јер волим мир и тишину, волим да идем у бању по здравље, тако да сам прошли викенд била у бањи Горња Трепча", каже председница Скупштине Србије Маја Гојковић.

Председник посланичког клуба СНС-а у Скупштини Србије Зоран Бабић мисли да је Врњачка Бања, у којој се родио, можда најбоља дестинација.

Куба, Бахами, Сејшели – то су дестинације, кажу српски носиоци законодавне власти, на којима их нећете видети. Да ли због апела председника Владе, али и власт и опозиција неће заобићи српске туристичке центре.

Ипак, социјалисти се не одричу мора.

"Подржавам ту иницијативу, али мени је море као и свима потребно, немам проблем да кажем да ћу један део свог одмора, уколико будем у могућности, провести на мору, у Црној Гори", каже Стефана Миладиновић, посланик СПС-а.

Њен партијски колега Дејан Раденковић каже да је избором свог брачног партнера решио све своје потенцијалне проблеме када је реч о одмору, јер последњих 15 година летује код њених родитеља у Црној Гори.

Ни опозициони посланици још нису уплатили летовање, али имају жеље.

Шеф посланичке групе ДС-а Борислав Стефановић размишља да оде у неку српску бању или да на пар дана оде на грчко море.

"Ако будем ишао на море у Грчку, ићи ћу тамо где и сви Срби", каже Стефановић.

"Свако од нас има право на лични избор где ће провести неко време, уколико располаже неким средствима да може то да обезбеди, тако да не верујем да постоји грађанин који би мени могао да замери због тога што сам провео два, три или пет дана на мору", каже посланик Нове странке Владимир Павићевић.

Актуелни скупштински сазив конституисан је 16. априла прошле године. Од тада до данас најдужа пауза била је у августу прошле године. Тада су се посланици одмарали две недеље.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару