Читај ми!

Посланици о посети чланова Председништва БиХ

Странке владајуће већине сматрају да је посета чланова Председништва БиХ Београду у потпуности још једном потврдила да је Србија фактор стабилности у региону. Опозиција пита који су конкретни резултати, а који део је "шетња и забава за народ".

Шеф посланичке групе СНС-а Зоран Бабић рекао је да је јучерашња посета у потпуности испунила очекивања грађана Србије и сва три ентитета у БиХ, јавља Танјуг.

"Посета је показала како лидери наших држава могу да седну за исти сто, уз песму и киселу воду, да разговарају и креирају амбијент заједничке европске будућности и заједничког наступа на трећим тржиштима", рекао је Бабић.

Додао је да је то знак да и остали министри, привредници, али и обични људи из Србије и БиХ треба да седну и разговарају.

Бабић је нагласио да је та посета знак стабилности у региону и сазревања друштва, јер током боравка и шетње у Београду нико није могао да чује ниједан звиждук или лош коментар.

Заменик шефа посланичке групе СПС-а Ђорђе Милићевић подвлачи да је та посета по ко зна који пут показала да је Србија сигурна, стабилна, поуздана, озбиљна и мирољубива држава.

Како каже, понашање српског премијера и владе је озбиљно, одговорно и рационално и они граде пут и правац за отварање нове странице у односима и заједничкој европској будућности.

Заменица шефа посланичке групе Нове Србије Дубравка Филиповски навоци да је јучерашња посета веома важна и наговештава наставак регионалне сарадње и помирења.

Шеф посланичке групе ПУПС-а Момо Чолаковић истиче да је посета чланова Председништва БиХ протекла у најбољем реду.

Чолаковић је одао признање Београду за понашање и однос према гостима из БиХ.

Шеф посланичке групе ДС-а Борислав Стефановић, такође, сматра да је јучерашња посета чланова Председништва БиХ добра ствар.

"Мислим да је добро да се развијају што бољи односи са суседима, нарочито са БиХ", истиче Стефановић.

Међутим, наглашава Стефановић, треба видети који су конкретни резултати посете, а који је део "шетња и забава за народ".

Стефановић је на крају поновио да је та посета "леп и позитиван, али игроказ" и да се ништа није чуло сем фразеологије, да још нема конкретних решења за питања као што је "третман" ратних злочина, путно повезивање са БиХ, електропривреда на Дрини...

Посланик Покрета за преокрет Јанко Веселиновић сматра да посету чланова Председништва БиХ није потребно посебно коментарисати, уз оцену да је све јуче "било забавно и неозбиљно".

Према његовим речима, од тога никакве користи неће имати ни грађани Србије ни БиХ.

Он је питао председника Србије Томислава Николића да ли је пренео своја овлашћења премијеру Вучићу и "да ли је то учинио својевољно, мимо Устава, или је био принуђен".

Веселиновић је је питао и да ли ће се председница парламента Маја Гојковић обратити Уставном суду и тражити разјашњење зашто председник владе спроводи овлашћења председника Републике.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару