Орлић: ДС довела просветаре до ивице достојанства

Члан Одбора за просвету у Скупштини Србије из СНС-а Владимир Орлић рекао је да је ДС неодговорном политиком и кукавичлуком довела просветне раднике на ивицу достојанства и навео да СНС чини све да поправи области друштва и државе које је ДС разорила и да ће просветари бити први који ће осетити знаке опоравка.

"Данашње саопштење ДС само је потписала њихова портпаролка. Срочила га је политичка немоћ, конструисала завист, а издиктирао бес оних који не могу да опросте ни себи, ни Србији, то што их Србија не жели" истакао је Орлић у изјави достављеној Танјугу.

Орлић наводи да му је драго што су се представници ДС сетили да постоје просветари у Србији.

"Можда су и коначно схватили - да су их својом неодговорном политиком и кукавичлуком да спроведу реформе у овој области довели на ивицу достојанства. СНС чини све да у склопу свеобухватних економских мера поправи све оне области друштва и државе које је ДС разорила, а просветари ће бити први који ће знаке опоравка осетити" рекао је Орлић.

Он је, у вези запослених у јавном сектору, позвао демократе да и они "бар једном помогну држави и да оне које су годинама запошљавали у јавни сектор, не водећи рачуна ни о чему осим о гласовима на изборима, пребаце у приватни сектор".

"Прецизније - у оне сопствене, партијске фирме, које су отворили богатећи се на јавним функцијама" додао је.

Како каже "неће њихов лоповлук и њихово бешчашће због тога бити мањи, али ће бар једном показати - да уопште имају представу о томе шта прицају и шта заговарају. Можда видимо и то чудо".

"Да у тој странци, ако се то интересно друштво странком уопште може назвати, има и грам васпитања, пристојности и стида - политиком се тамо нико више не би ни бавио. Стидели би се онога што су за собом оставили" рекао је Орлић реагујући на изјаву посланице ДС Александра Јерков која је позвала министра просвете Срђана Вербића да поднесе оставку.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару