Читај ми!

Суботица, СНС победио на изборима за Скупштину МЗ

Листа коју предводи Српска напредна странка освојила је највише гласова на изборима за Скупштине месних заједница у Суботици, док је на другом месту Савез војвођанских Мађара, показују први резултати које су синоћ саопштиле политичке странке.

Председник Градског одбора СНС Богдан Лабан изнео је да је СНС са својим коалиционим партнерима укупно освојила 45,18 одсто гласова, односно 13.856 од укупно изашлих 30.667 биртача, преноси Танјуг.

"Српска напредна странка је од вечерас доминантна политичка странка у Суботици", оценио је Лабан постигнуте резултате.

Према подацима које је изнео, СНС је освојио прво место у 27 од 37 Месних заједница, а у односу на другопласирани Савез војвођанских Мађара остварио бољи резултат за 14 одсто.

"Ово је доминантна победа Српске напредне странке на мирним и достојанственим изборима. Захваљујемо се свим члановима, активистима, коалиционим партнерима и свим грађанима који су нам поклонили поверење да вратимо Суботицу на прави пут", поручио је Лабан.

Такође је честитао и Савезу војвођанских Мађара, чији је председник Градског одбора Тиварад Бунфорд на конференцији за новинаре изнео да је СВМ у односу на изборе из 2011. године остварио дупло бољи резултат, јер је тада победио у пет, а сада у девет Месних заједница.

Бунфорд је изнео да је СВМ освојио око 9.000, односно 37,8 одсто гласова у целом граду.
Према његовим речима, у седам МЗ освојили су друго место, тако да ће у некима од њих бити незаобилазни приликом формирања будуће већине, с тим да има МЗ где је СНС остварио апсолутну победу.

Бунфорд је упутио искрене честитке СНС-у, рекавши да су освојили неколико хиљада више гласова од СВМ-а.

"Ми смо током ова два месеца смо били противници у такмичењу а надам се да ћемо и у будуће бити стратешки и коалиоцни партнери", рекао је Бунфорд, који се такође захвалио члановима и активистима странке, а посебно грађанима Суботице који су по високој температури изашли на биралишта.

И један и други лидер су резултате ових избора оценили позитивно пред предстојеће покрајинске и локалне изборе.

На гласање је по њиховим подацима изашло нешто мање од четвртине бирача, што је на сличном нивоу као и на претходним изборима.

У Градској изборној комисији кажу да су избори протекли су без нерегуларности, а да ће први прелиминарне резултате објавити данас.

Избори су спроводени у свих 37 месних заједница, на 104 бирачка места, а на којима је право гласа имало 131.012 бирача.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару