Читај ми!

Вулин: Котромановић би Србима забранио и да пате за жртвама

Министар одбране Хрватске Анте Котромановић хоће Србима да забрани чак и да пате, да ожале своје мртве и протеране, поручује вечерас министар Александар Вулин. Хрватски министар изјавио да је "Олуја" била легитимна акција која је спречила масакр који би био пуно већи од Сребренице.

Александар Вулин је у изјави медијима подсетио да је премијер Србије Александар Вучић рекао да је годишњица "Олује" за Србе дан туге, а да хрватски министар одбране у томе види претњу.

"Срби изгледа не смеју ни да пате", навео је Вулин, преноси Танјуг.

Како је рекао, не постоји Србин који не мисли да је дан када је из Хрватске протерано 250.000 Срба један од најтежих дана у српској историји.

"Никада тако велики број људи није протеран у тако кратком времену и никада такво етничко чишћење није прослављано", поручио је Вулин.

Према његовим речима, Вучић је доласком у Сребреницу и на инаугурацију председнице Хрватске учинио пуно на развоју регионалне стабилности.

Покушај убиства у Сребреници и напади на премијера Србије чак и када тугује са својим народом, како је истакао, нису начин да му се узврати.

"Кроз историју је често тражено од Срба да забораве злочине над својим народом. Ово је први пут да се од Срба очекује да чак и не тугују за својим протераним и мртвим", рекао је Вулин.

Додао је да се Вучићева улога и положај Србије другачије посматрају у целом свету, о чему говори и то што на дан прославе протеривања 250.000 Срба неће бити великих армија на војној паради у Загребу.

"Они су разумели да и Срби имају право и да тугују и да говоре о свом болу и да се њихове жртве и ране морају поштовати. Било би добро да то разуме и Хрватска", рекао је Вулин.

Премијер Вучић изјавио је раније да би Србија доживела као увреду одлазак страних званичника на војну параду у Хрватској поводом 20. годишњице "Олује", као и да Србија сматра да тог дана нема шта да се слави.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару