Читај ми!

Радосављевић: Срби у Метохији уплашени због инцидената

Начелница Пећког округа Винка Радосављевић изјавила је да су Срби у Метохији уплашени након последњих инцидената који су се догодили у том делу покрајине и да лоша безбедносна ситуација утиче на процес повратка расељених.

Винка Радосављевић је рекла Танјугу да су Срби уплашени, да не прође десет дана, а да у неком месту у Метохији не дође до неког инцидента и да очекује да се они, који су задужени за безбедност озбиљније позабаве тим питањем.

"Бојим се да то не прерасте у неке веће инциденте, физичке нападе као што смо имали случајеве претходних година", рекла је Радосављевићева, подсетивши да ниједан случај није разрешен, нити је било ко приведен или одговарао.

На тај начин, оценила је Радосављевићева, даје се простор криминалцима, јер се ако се починиоци не казне и не пронађу, шаље индиректна порука да они који желе да праве проблеме да то могу да чине некажњено.

Начелница Пећког округа је додала да инциденти, који се догађају на Косову и Метохији, негативно утичу на процес повратка расељених Срба у покрајину.

"Свакако да утиче, али ми не одустајемо, колико год притисака било ми немамо куда и не желимо да идемо из својих домова и са свог огњишта", поручила је Радосављевићева.

Црква Свете Параскеве из 16. века у повратничком селу Дрсник, код Клине у Метохији, прошле седмице је проваљена, опљачкана и оскрнављена два пута заредом, а непозната лица пуцала су у атару села Гораждевац, такође прошле недеље, на возило са београдском регистрацијом.

Поред тих инцидената, на споменик српских жртава рата и деце пострадале на реци Бистрици у Гораждевцу, бачен је Молотовљев коктел, а у том селу, у којем живе Срби, освануо је и претећи графит.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи