"Закон о конверзији враћа домаћинске односе у грађевинарство"

Погубна, недомаћинска политика ДС-а зауставила је развој Србије, а циљ новог закона о конверзији је да врати домаћинске односе у области грађевине и да привуче инвеститоре, истакла је министарка Зорана Михајловић.

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре објаснила је да Предлог закона о претварању права коришћења у право својине на грађевинском земљишту уз накнаду, који ће се у понедељак наћи пред посланицима, предвиђа решавање питања која заустављају развој Србије годинама, преноси Танјуг.

"Само једна конверзија у Београду и потпуна блокада изградње - резултат је знања, закона који су доношени, политике и пословних интереса Демократске странке", оценила је Михајловић, саопштено је из кабинета потпредседнице владе.

Михајловић је поручила да ће бити исправљено све што није урадила Демократска странка, и да ће уз Закон о конверзији сигурно доћи инвеститори и активирати се они који су већ присутни, јер им је, како каже, управо такав закон био потребан.

"Србија је дуго чекала да оно што постоји у другим државама буде нормално и Србији. То је сада могуће јер Србију не води Демократска странка, а ми ћемо им омогућити, као и свим грађанима, да осете шта је домаћинска политика", поручила је Михајловић.

"Зато није потребно да они позивају стручњаке. Стручњаке је позвао народ на изборима 2012. и зато смо ми ту да се Србија доведе у нормално, домаћинско стање, правне сигурности и пословне функционалности", истакла је Михајловић.

Демократе, како каже, позивају стручњаке јер знају шта нису урадили, а шта је требало да ураде и зашто су нас инвеститори заобилазили, као што знају и да добро уређен закон о конверзији доводи инвеститоре.

Министарка је додала и да су врхунац "стручности" у грађевинарству министри ДС-а показали решењима из 2009. године које је Уставни суд, пар година касније оборио.

Нови закон је, наводи Михајловић, у складу са одлуком Уставног суда којом је оборено решење из периода ДС и који за основ има тржишну цену, а предвиђа умањење по само три основа која се утврђују на транспарентан начин.

Права ранијих сопственика нису угрожена, јер је прописано да се тржишна цена не умањује када постоји поднет захтев, додала је Михајловић.

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у влади у сенци Демократске странке Драгослав Шумарац је раније критиковао предлог закона о конверзији земљишта уз накнаду, оцењујући да је непримењив, на начин који је предвидела Влада, као и да не поспешује привлачење страних инвестиција.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи