Николићев кабинет одбацује критике ДС-а због писма краљици

Кабинет председника Србије Томислав Николића одбацио је критике опозиционе Демократске странке због Николићевог писма британској краљици Елизабети другој и саопштио да је Николић, својом дипломатском актвношћу, зауставио британску резолуцију пред Саветом безбедности УН.

У реаговању координатора за медије у Кабинету председника Србије Вука Фатића на изјаву интернационалног секретара ДС Владимира Тодорића наводи се да је Николић упутио 2. јула писма свим шефовима држава чланица Савета безбедности УН, па и краљици Елизабети Другој, желећи да их упозна зашто не би било добро да Савет безбедности УН усвоји резолуцију о Сребреници, коју је предложила Велика Британија, преноси Бета.

Фатић је навео да је неистина да је Николић тражио од краљице Елизабете Друге да Велика Британија повуче предложену резолуцију, већ да је замолио да "употреби свој ауторитет ауторитет и укаже влади (Велике Британије) на сложеност и тешкоће питања" у вези са Сребреницом.

"Дакле, ако ништа друго, (британска краљица) има бар право да изрази своје мишљење. Па нека је то и процедурално, свеједно није безначајно. Нико, а поготово не председник Николић, од ње није тражио да се меша у рад своје владе, нити било шта слично", наводи се у саопштењу.

Представник кабинета председника Србије навео је и то да краљица Елизабета Друга у опису својих надлежности има и седнице такозваног "Приватног савета" на којима одобрава уредбе и друге подзаконске акте Владе Уједињеног Краљевства.

"Господине Тодорићу, зашто жалите због судбине резолуције, коју је својом дипломатском активношћу председник зауставио", упитао је у реаговању Вук Фатић.

Интернационални секретар ДС Владимир Тодорић јуче је изјавио да је упућивањем писма британској краљици председник Србије "нанео огромну штету интересима Србије" и да је "направио дипломатски скандал".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару