Покрајински буџет повећан за 1,36 милијарди динара

Скупштина Војводине донела је, већином гласова, одлуку о ребалансу покрајинског буџета којом је предвиђено повећање за 1,36 милијарди динара, тако да тај буџет сад износи нешто више од 63,93 милијарде динара.

За ту одлуку гласало је 67 посланика, њих 18 изјаснило се против, уздржаних није било а није гласало седам посланика, преноси Танјуг.

Покрајински секретар за финансије Зоран Радоман истакао је на седници да је тај ребаланс омогућен повећањем прихода као и захваљујући "напорима Покрајинске владе" у наплати потраживања осталих од Развојне банке Војводине.

Председник Покрајинске владе Бојан Пајтић је, обраћајући се тим поводом посланицима, нагласио да РБВ у стечају, "толико оцрњена институција", у суштини и данас има бољу наплату од већине комерцијалних банака у овој земљи.

"И то баца додатно светло и на њено гашење и на оно што је учињено да би се, из политичких разлога та институција укинула и одузела грађанима покрајине", рекао је Пајтић.

Премијер покрајинске владе је додао да су тим ребалансом финансијска средства опредељена за различите програме у пољопривреди и здравству, одбрану од поплава, за подршку отварању погона нових технологија као и за развој спорта и активности младих.

Представници опозиције, у највећој мери из посланичке групе коју предводи СНС, критиковали су предлог ребаланса овогодишњег покрајинског буџета замерајући предлагачу недомаћинско пословање у планирању трошења новца.

"Такав ребаланс је потпуно неприхватљив и прави је показатељ неуспешног и погубног рада Покрајинске владе", рекао је потпредседник Скупштине Војводине и функционер СНС Ђорђе Милићевић.

Напредњаци су замерили Покрајинској влади између осталог и да је "неоправдано велике" буџетске износе предвидела за нова запошљавања у покрајинској администрацији као и за подршку раду појединих медија, углавном приватних, што како су навели говори о томе да се актуелна војвођанска власт и на тај начин припрема за предстојеће изборе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару