Посланичка питања

Посланици Скупштине Србије започели су нову ванредну седницу, чији су почетак искористили да од надлежних затраже одређене информације, па су напредњаци, поред осталог, упитали колико је запослених у покрајинској администрацији.

Јасмина Обрадовић (СНС) поставила је питање Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања колико је запоселних у покрајинској администрацији, преноси Танјуг.

"Ово питање постављамо у више наврата, како на локалним скупштинама, покрајинској скупштини, а данас и у републичком парламенту. Зашто је то тако чувана тајна, можда одговор лежи у једном од низа примера незаконитости рада покрајинске администрације", рекла је Обрадовић.

Посланик Зелених Србије Иван Карић затражио је од Владе Србије и министра финансија Душана Вујовића да грађанима Обреновца порез на имовину остане на прошлогодишњем нивоу, имајући у виду да је тај порез вишеструко повећан, а да они због поплава имовину прошле године нису користили шест месеци.

"Да ли постоји могућност да порез на имовину за грађане Обреновца остане на прошлогодишњем нивоу, то је најмање што влада може да учини за те грађане, који у већем делу нису ни користили имовину у 2014. години због поплава", рекао је Карић, који је казао и да из димњака Термоелктране "Никола Тесла" претходна три дана излази црни дим, те поставио питање о загађености ваздуха у том делу Србије.

За посланике ЛСВ је актуелно питање квалитета меса из увоза, а после информације да је полиција запленила четири тоне увезеног меса из Аргентине, Мексика и Косова, које се прерађивало у илегалној месари у Црепаји, а продавало на пијаци на Зеленом венцу у Београду.

Посланици СДА Санџака су министра правде Николу Селаковића упитали када ће бити предузете потребне мере да се у Тутину формирају Основни суд, Прекршајни суд и Јавно тужилаштво за ту општину.

Посланици на новој седници разматрају измене Закона о хипотеци, као и потврђивање споразума између држава чланица Северноатлантског уговора и осталих држава учесница у "Партнерству за мир" о статусу њихових снага.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 24. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару