Читај ми!

Меркелова поставила три услова Косову

Наставак преговора са Београдом, спремност на компромисе и формирање суда за злочине ОВК – три су услова које је немачка канцеларка Ангела Меркел поставила косовском премијеру Иси Мустафи, пише пириштинска Коха. Меркелова је позвала Београд и Приштину да постигну компромис, истичући да само "напредак у дијалогу омогућава њихово приближавање Европској унији".

Формирање суда за злочине Ослободилачке војске Косова, спремност на компромис и наставак преговора са Београдом јесу кључни захтеви које је немачка канцеларка Ангела Меркел данас у Берлину поставила првом човеку владе у Приштини, Иси Мустафи. 

Aнгела Меркел је о дијалогу Београда и Приштине говорила и на заједничкој конференцији за штампу, након разговора са косовским премијером Исом Мустафом у Берлину, преноси Танјуг.

"Време је да се постигне компромис", рекла је Меркелова.

Истакла је да даље приближавање Европској унији зависи од напретка у дијалогу Београда и Приштине.

"Само ако ту постоји напредак, постојаће напредак и у вези са њиховим приближавањем Европској унији", поручила је немачка канцеларка.

Јучерашња рунда преговора Београда и Приштине, у којој су учествовали премијер Србије Александар Вучић и Мустафа, уз посредовање високе представнице ЕУ Федерике Могерини у Бриселу, завршена је без договора.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи