Читај ми!

СДС: Смањити порез на имовину

Ненад Константиновић, потпредседник Социјалдемократске странке (СДС), рекао је да је та партија поднела парламенту предлог за измену Закона о порезу на имовину.

Закон о порезу предвиђа да се не опорезује до 25 одсто метара квадратних по члану домаћинства, у становима где грађани станују, преноси Фонет.

"Није луксуз живети у трособном, четворособном и петособном стану ако имате домаћинство од три, четири и пет чланова", рекао је Константиновић на конференцији за новинаре у Скупштини Србије.

Константиновић је оценио да је неприхватљиво да се порез на имовину у протекле две године повећа за више од 100 одсто.

Додаје да је поднет захтев Министарству финансија да се пореска решења из 2015. године врате на ниво од прошле године.

Константиновић каже да СДС предлаже и да се изменама Закона о порезу на имовину прецизира да се на годишњем нивоу тај порез не може повећати за више од седам одсто, као и да се правна лица у погледу плаћања пореза на имовину изједначе са грађанима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи