Џејкобсон: САД разочаране одлуком Приштине

Сједињене Америчке Државе дубоко су разочаране што косовски парламент није усвојио амандмане који "отварају пут" за оснивање Специјалног суда, поручује америчка амбасадорка у Приштини Трејси Џејкобсон.

Трејси Џејкобсон тврди да оно што је у петак показао косовски парламент представља препреку за евроатланске намере Косова, преноси Танјуг.

"Ми смо дубоко разочарани резултатима гласање у скупстини. Тај резултат је препрека за евроатланске аспирације Косова. Као што смо раније рекли, због неоснивања Специјалног суда, Влада САД неће више блокирати покушаје земаља које нису признале Косово да се оснује трибунал под окриљем УН", каже Џејкобсон за дневник "Зери".

Косовски парламент у петак није усвојио уставне амандмане који би омогућили усвајање закона о формирању специјалног суда за злочине које је починила такозвана Ослободилачка војска Косова, пошто није обезбеђена неопходна двотрећинска већина.

"За" амандмане је гласало 75 посланика од неопходних 82, седам је било против, а двоје уздржано од укупно 116 присутних посланика.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи