СНС: ДС крије злоупотребу положаја

Српска напредна странка саопштила је да је Дејан Чокић из Демократске странке смењен са места председника Општине Младеновац, јер је Агенција за борбу против корупције утврдила да је злоупотребио положај и да не може више да обавља јавну функцију, док он то покушава да сакрије низом неистина које износи у јавност.

Поводом саопштења ДС-а о сменема власти у Младеновцу, напредњаци даље указују да против Чокића постоје правоснажне пресуде Основног суда у Младеновцу и Вишег суда у Београду, преноси Танјуг.

"Обе независне институције су Чокића прогласиле кривим због непријављивања и давања лажних података о имовини. На основу те пресуде Виши суд у Београду Чокићу је изрекао казну затвора у трајању од осам месеци", наводи СНС.

Пресуде су, како се додаје, доказ да је смена Чокића заправо борба против криминала и корупције и да грађане Младеновца чека боља будућност.

Напредњаци такође наводе да је Чокић изнео низ неистина у вези са седницом на којој је смењен са функције председника Општине Младеновац и да је то потврдила и одборница Драгица Радојевић.

"Како нам је рекла Радојевић, полиција никога није приводила нити је било ко вршио притисак на њу да гласа за смену Чокића. Она је истакла да је после разговора са шефом кабинета заменика градоначелника Београда Предрагом Вулиновићем, који јој је 'предочио писане доказе о малверзацијама власти Демократске странке и Дејана Чокића одлуку донела самостално", пише у саопштсењу СНС.

Радојевић је како наводе напредњаци, додала да су је после седнице непрекидно звале непознате особе које су говориле грозне ствари.

На крају је морала да поднесе писану оставку само како би то престало, али после разговора са Вулиновићем, који јој је обећао сву правну и законску заштиту њој и њеној породици, одлучила је да повуче оставку.

Мене полиција није приводила, али захтевам да ме као одборника и грађанина баш та полиција заштити од претњи које добијам од непознатих људи", рекла је Радојевић, наводи се у саопштењу СНС-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи