ДС: Удовички да се изјасни о прекомпоновању власти

Демократска странка затражила је од министарке државне управе и локалне самоуправе Кори Удовички да заузме јасан став о дешавањима у општини Младеновац, где су недавно напредњaци преузели власт од демократа.

ДС сматра да је та седница нелегално одржана тражи да Удовички утврди да ли је у том случају поштована процедура када је седница заказана за мање од два сата, "без обавештавања свих одборника и због начина на који је спроведена смена у овој општини", преноси Танјуг.

У општини Младеновац недавно је дошло до промене у локалној власти - по мишљењу напредњака на законит начин, односно незаконит начин што је став демократа.

Тим поводом влада у сенци Демократске странке одржала је седницу у општини Младеновац после које је од Удовички затражено да се изјасни и "о претњама одборницима да ће изгубити радно место, о информацијама да је прећено људима..."

Министар државне управе и локалне самоуправе владе у сенци ДС-а Саша Пауновић је рекао да су то све врло битне теме," јер је реч о правилу које се понавља широм Србије".

"Време је да министарка изађе јасно са тим ставом и да каже шта њено министарство има да каже на ову тему", рекао је Пауновић, саопштила је ДС.

Он је позвао Удовички да каже јасно шта мисли о идеји прекомпоновања локалних власти, односно "уподобљавању у односу на републичку власт" како би исте странке владале на републичком и локалном нивоу.

Пауновић сматра да процеси насилног преузимања локалних власти морају да престану "и да Влада Србије мора јасно да се изјасни шта о свему томе мисли, а на првом месту министарка која је надлежна за овај ресор", додаје се у саопштењу.

Напредњаци су раније саопштили да је председник општине Дејан Чокић смењен "зато што је Агенција за борбу против корупције, чије је руководство изабрано када је његова странка била на власти, утврдила да је као председник општине злоупотребио службени положај и изрекла меру којом му се забрањује вршење јавне функције".

У ранијим реаговањима напредњаци су указивали и да "Чокићева смена представља "поштовање закона и одлуке Агенције, што је потврдио и Виши суд у Београду".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи