Читај ми!

Јовичић: Пајтић да поднесе оставку

Српска напредна странка позвала је председника покрајинске владе Бојана Пајтића да "коначно поднесе оставку" на ту функцију, наводећи да су за време власти ДС постојале "корупционашке афере" које надлежни органи треба да испитају.

Потпредседник Извршног одбора СНС Александар Јовичић рекао је на конференцији за новинаре да је корупција за време власти ДС "цветала", као и да она данас "цвета" у Војводини, преноси Танјуг.

Јовичић је показао фактуре и документе из предузећа "Ласта", за које тврди да их је та компанија проследила ДС-у 2007, 2008. и 2009. године, јер је превозила чланове Демократске странке на њихове скупове, конвенције, "перформансе"...

"Немамо ништа против тога. Међутим, све ове фактуре никада нису плаћене. Директор Велибор Совровић, који је био члан ДС, сачекао је четири године, све фактуре ставио у фиоку, сачекао да застаре и да се дугови према ДС отпишу", тврди Јовичић.

Према његовим речима, ДС која се финансирала из буџета и од грађана Србије није плаћала државном предузећу услуге, због чега се поставља питање "како данас влада у сенци ДС путује по перформансима по целој земљи".

Јовичић је позвао надлежне органе, тужилаштво и Министарство унутрашњих послова, да испитају наведену "корупционашку аферу".

"Да ли је могуће да је ДС имала уговор са Ластом, да су се превозили њихови чланови и функционери и да никада ниједан рачун није плаћен", упитао је Јовичић, који сматра и да то показује какав је однос ДС имала према свим јавним предузећима у Србији.

Онда је, истакао је, јасно и зашто постоји 650 пропалих приватизација, опљачкана јавна предузећа, 400.000 људи који су остали без посла...

Јовичић је упитао Пајтића и ког дана у недељи је, а посебно ког петка, "на радном месту провео више од сат и 45 минута".

"Због његовог бахатог понашања и неодговорне политике коју води у Војводини, он за све остало има времена, а најмање за грађане који су га бирали на неким изборима и очекивали од њега да ће направити неке резултате", рекао је Јовичић и додао и да је 10 невладиних организација на територији Војводине, које воде функционери ДС, добило средства из покрајинског буџета.

"Против невладиних организација немамо ништа и желимо са њима најбољу сарадњу, али имамо против невладиних организација које су основали чланови и функционери ДС са територије Војводине... Да ли је то пљачка и корупција - да направите десет НВО и ставите десет функционера ваше странке да буду носиоци тих организација", рекао је Јовичић.

СНС ће, истакао је Јовичић, наставити да се бори за економски просперитет Србије, а убеђен је и да је коначно завршена "пракса пљачкашких приватизација, отимања новца грађана, коришћење свих привилегија у јавним предузећима".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи