Читај ми!

СДС и Нова странка критикују одлагање рока за приватизацију медија

Посланици Социјалдемократске странке и Нове странке оценили су да се рок за приватизацију медија одлаже до 31. октобра због "неспособности и нерада Владе Србије" и да би због тога министар културе и информисања Иван Тасовац требало да поднесе оставку.

Ове две странке сматрају да се рок за приватизацији који је првобитно био до 1. јула беспотребно одлаже, наводећи да Влада Србије у последњих 11 месеци од доношења закона који је предвиђао да се тај посао заврши до краја јуна ништа није урадила, преноси Танјуг.

Шеф посланичке групе СДС Марко Ђуришић рекао је у парламенту да ће та странка гласати против предложених измена закона, јер није добила објашњење зашто приватизација неће бити завршена до првобитног рока до 1. јула.

"За продужење рока за приватизацију гласали бисмо када би министар културе и информисања на крају расправе поднео оставку и преузео одговорност на себе", рекао је Ђуришић наводећи да је продужетак рока за приватизацију медија доказ неспособности Владе Србије.

Ђуришић је критиковао тумачење Агенције за приватизацију по коме запослени у медијима који су се раније пријавили за бесплатне акције немају право да их добију у случају да се за њихове медије не нађе купац, наводећи да је СДС поднела амандман у вези са тим питањем.

И посланик Нове странке Зоран Живковић сложио се да се рок за приватизацију медија беспотребно одлаже и новинарима је рекао да сматра да министар културе мора да поднесе оставку и каже ко га је спречио да спроведе закон.

Живковић као бесмислено наводи објашњење да се приватизација медија одлаже због локалних медија, јер, како каже, реч је о медијима у локалним срединама у којима је на власти СНС.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи