Читај ми!

Вучић и Фридрих о економској сарадњи и азиланатима

Премијер Србије Александар Вучић примио је министра за европске и међународне послове немачке покрајине Баден Виртенберг Петера Фридриха са којим је разговарао о могућностима за сарадњу Србије и Баден Виртенберга у области економије, као и о проблему азиланата.

Вучић и Фридрих разговарали су о могућностима за сарадњу Србије и Баден Виртенберга у области економије, с обзиром на то да су у тој немачкој покрајини неке од највећих светских компанија аутомобилске, машинске, металске и електроиндустрије, преноси Танјуг.

Премијер Србије представио је Фридриху позитивне резултате фискалне консолидације и других економских мера владе које стварају повољно окружење за инвеститоре.

Министар покрајине Баден Виртенберг изразио је подршку Србији на европском путу.

Вучић је истакао да Србија остаје посвећена евроинтеграцијама као спољнополитичком приоритету.

На састанку се разговарало о проблему азиланата, који погађа и Србију и Немачку и о могућностима сарадње у спровођењу мера ради смањења њиховог броја.

Фридрих је поновио да се не слаже са различитим предлозима за предузимање драстичних мера, попут поновног увођења виза или подизања физичких препрека на граничним линијама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи