ДС тражи проверу избора извођача радова у Новом Саду

Градски одбор Демократске странке у Новом Саду позвао је Државну ревизорску институцију и друге надлежне државне органе да провере на који начин и по којим критеријума су бирани извођачи радова на школским објектима, наводећи да је градска власт учинила све да отежа рад школама на подручју града.

Из ДС-а поручују да је ''дугачак списак неподопштина које је локална власт починила у области образовања, што уз неоправдано смањење плата просветним радницима, вишемесечну обуставу рада, доласке полиције у школе ради провере ко штрајкује и друге облике притисака којим су запослени у школама изложени од стране централне власти, даје врло суморну слику школства у 'Српској Атини' '', преноси Танјуг.

Наводећи да ''средства за материјалне трошкове, које треба да обезбеди локална самоуправа, стално касне, због чега су школама више пута били искључени телефони, а претње искључењем струје су постале редовна појава'', ДС указује и да школама недостаје потрошни материјал, да одласке ђака на такмичења често финансирају њихови родитељи, као и да се поступци јавних набавки спроводе крајње неефикасно.

''Из извештаја о инвестиционим активностима за 2014. годину види се како је радове на школским објектима изводило свега неколико фирми, које су радиле дословно све - од набавке шерпи, преко постављања инсталација, па до издавања енергетског пасоша - што указује и на могућност корупције'', тврде у ГО ДС-а.

Зато, како кажу, позивају ДРИ и друге надлежне државне органе да одмах провере на који начин и по којим критеријумима су бирани извођачи радова у тим пословима.

Новосадске демократе тврде и да ''поједине месне заједнице организују пријеме у част најбољих ученика из школа са своје територије, на којим деца и њихови родитељи слушају бајке о подвизима Српске напредне странке и градоначелника Милоша Вучевића''.

Тврде и да пријеми почињу обраћањима ''драгим члановима Српске напредне странке'', а завршавају доделом похвалница деци за ''допринос активностима месне заједнице''.

''Тако провидан и безобзиран покушај манипулације децом досад није забележен у нашем граду, а градска власт и владајућа странка која се користи оваквим прљавим триковима јесу истинска срамота и за Нови Сад и за све Новосађане. Чак и за оне који су гласали за њих'', наводи се у саопштењу Демократске странке.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи