Пајтић: Привремено забранити увоз млека из ЕУ

Председник Демократске странке Бојан Пајтић затражио је да Влада и министарство пољопривреде хитно донесу меру привремене забране увоза млека и млечних производа из ЕУ и да потом уведу квоте на нивоу увоза пре него што је ЕУ увела санкције Русији.

"Није антиевропски заштити своју пољопривреду, нарочито ако је таква могућност већ предвиђена Споразумом о стабилизацији и придруживању. Антиевропски је седети у фотељама док пољопривредници пропадају и не преузимати одговорност за своју неспособност и незнање", навео је Пајтић у писаној изјави, а преноси Бета.

Пајтић је оценио да пољопривреда у Србији никада није била у горој ситуацији него што је данас због "невероватне неспособности Александра Вучића и његових такозваних министара".

"Млекарска индустрија је пред издисајем, јер Влада није искористила заштитне мере из Споразума о стабилизацији и придруживању које се тичу случајева у којима долази до неконтролисаног повећања увоза пољопривредних производа, што се управо десило због увођења санкција ЕУ према Русији, па је вишак млека из ЕУ усмерен на околна тржишта попут нашег", рекао је Пајтић.

Оцењује да због тога испаштају сви млекари који не могу да се такмиче са производима који су неколико пута више субвенционисани у ЕУ него овде.

Пајтић је додао да је "реформска Србија Александра Вучића" једина земља у којој у 21. веку може да страда цела воћарска летина због тога што Влада није обезбедила противградне ракете, наводећи да су воћари из Шумадије потпуно уништени.

"Можда би било и смислено да ДС захтева оставку министарке пољопривреде којој ниједан пољопривредник у Србији и не зна име, али реалност је да у Србији данас не постоје министри. Постоји само премијер који хоће да се пита за све у Влади док се министри не усуђују да раде свој посао. Зато цела Влада мора да оде што пре на челу са Александром Вучићем", закључио је Пајтић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи