Вучић и Курц заједно представљају европски пут Србије

Премијер Србије Александар Вучић објавио је на свом "Твитер" налогу да је разговарао са министром спољних послова Аустрије о конференцији коју Себастијан Курц организује у Бриселу и поручио да ће заједно најбоље представити европски пут Србије.

"Заједно ћемо, на најбољи начин, министрима спољних послова земаља ЕУ представити европски пут Србије", навео је српски премијер Александар Вучић на Твитеру истакавши да аустријски министар спољних послова Себастијан Курц 18. маја у Бриселу организује конференцију "Пријатељи Србије", преноси Танјуг.

Претходно је премијер, након разговора са италијанским и аустријским амбасадором, указао на европски пут Србије и изјавио да ће састанак "Пријатељи Србије" бити прилика да Србија још једном покаже колико је посвећена испуњењу главног циља – чланства у ЕУ.

"Отварање поглавља Србији значиће реалну слику стања српског друштва", рекао је Вучић и додао да су економске реформе и мере фискалне консолидације допринеле да показатељи српске економије буду готово у складу са стандардима јединственог тржишта ЕУ, саопштила је Владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Вучића су аустријски и италијански амбасадори у Београду, Јоханес Ајгнер и Ђузепе Манцо, обавестили да су се све земље чланице одазвале позиву за учешће на састанку "Пријатељи Србије".

Циљ бриселског састанка, који су иницирале Аустрија и Италија, према речима амбасадора тих земаља, јесте да се подстакне убрзање европског пута Србије, пре свега отварањем преговарачких поглавља, наводи се у саопштењу.

"Све што српска Влада предузима кроз свеобухватне реформе и њен допринос стабилности и напретку региона, у складу је са тековинама Европске уније", нагласили су Ајгнер и Манцо.

Ајгнер и Манцо обавестили су Вучића да су се све земље ЕУ одазвале позиву који су упутили министри иностраних послова Аустрије и Италије Себастијан Курц и Паоло Ђентилони, да учествују на том састанку.

Поред Вучића, састанку "Пријатеља Србије"  присуствоваће и европски комесар за суседску политику и преговоре о проширењу Јоханес Хан, као и представници свих земаља Европске уније.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи