Ђурић: Важно је одговорно информисати јавност о дијалогу

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић у разговору са шефом УНМИК-a Фаридом Зарифом нагласио значај одговорног информисања јавности о дијалогу Београда и Приштине будући да, како је навео, и поруке које упућују учесници дијалога могу допринети нормализацији или је отежати.

Како се наводи у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохији, Ђурић је информисао Зарифа о току дијалога Београда и Приштине, преноси Танјуг.

Шеф УНМИК-а је, како се наводи, апеловао на обе стране да одрже замах у бриселском дијалогу и остану привржене имплементацији онога што је договорено у досадашњим фазама процеса нормализације односа Београда и Приштине.

Зариф се позитивно изразио о корацима које су градоначелници северне и јужне Косовске Митровице предузели у правцу заједничког решавања питања од обостраног интереса.

Ђурић и Зариф су, како је саопштено, разговарали и о проблемима на терену, посебно се осврнувши на положај повратника.

Током састанка било је речи и о предстојећој седници Савета безбедности УН, на којој ће 26. маја бити разматран тромесечни извештај УН о ситуацији на Косову и Метохији.

Ђурић је захвалио шефу УНМИК-а на конструктивној улози коју има у нормализацији прилика на Косову и Метохији и доприносу који даје побољшању услова живота Срба у Покрајини.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи