Вучић: Србија посвећена чланству у ЕУ

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да ће састанак "Пријатељи Србије" 18. маја у Бриселу бити прилика да Србија још једном покаже колико је посвећена испуњењу главног циља - чланства у ЕУ.

Отварање поглавља Србији значиће реалну слику стања српског друштва, рекао је Вучић и додао да су економске реформе и мере фискалне консолидације допринеле да показатељи српске економије буду готово у складу са стандардима јединственог тржишта ЕУ, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима, преноси Танјуг.

Вучић је данас разговарао са аустријским и италијанским амбасадорима у Београду, Јоханесом Ајгнером и

Ђузепеом Манцом, који су га обавестили да су се све земље чланице одазвале позиву за учешће на састанку "Пријатељи Србије" који ће се одржати у понедељак, 18. маја, у Бриселу.

Циљ бриселског састанка, који су иницирале Аустрија и Италија, према речима амбасадора тих земаља, јесте да се подстакне убрзање европског пута Србије, пре свега отварањем преговарачких поглавља, наводи се у саопштењу.

"Све што српска Влада предузима кроз свеобухватне реформе, и њен допринос стабилности и напретку региона, у складу је са тековинама Европске уније", нагласили су Ајгнер и Манцо.

Како је саопштено из владине Канцеларије за сарадњу са медијима, Вучић је захвалио Аустрији и Италији на подршци и прилици да Србија, као равноправни саговорник, европским партнерима још једном покаже колико је посвећена испуњењу главног спољнополитичког приоритета - чланства у ЕУ.

Ајгнер и Манцо обавестили су Вучића да су се све земље ЕУ одазвале позиву министара иностраних послова Аустрије и Италије Себастијана Курца и Паола Ђентилонија да учествују на том састанку,

Поред Вучића, састанку "Пријатеља Србије" 18. маја у Бриселу ће присуствовати и европски комесар за суседску политику и преговоре о проширењу Јоханес Хан, као и представници свих земаља ЕУ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи