Срби на Косову забринути због тероризма у Македонији

Срби на Косову забринути су због најновијих терористичких напада у Македонији и запаљивих изјава којима се позива на стварање тзв. велике Албаније, а из Владе Србије их позивају на јединство.

Међу Србима на Космету нема и не сме бити простора за страначке несугласице, речено је на  састанку директора Канцеларије за Косово и Метохију Марка Ђурића са српским посланицима и министрима у привременим институцијама самоуправе у Приштини и представницима Листе "Српска".

"Срби са КиМ имају само једну партију, чије је име Србија", поручено је на том скупу", саопштила је владина Канцеларија за КиМ, преноси Танјуг.

Преставници Срба са КиМ пренели су представницима Владе Србије забринутост српског народа на КиМ због најновијих терористичких напада у Македонији и ескалације међунационалних тензија, након запаљивих изјава у којима се позива на стварање тзв. велике Албаније.

Учесници састанка истакли су и да је континуирано флагрантно кршење Бриселског споразума и избегавање спровођења договореног и потписаног у Бриселу, показатељ искрености албанске политичке заједнице на КиМ у процесу нормализације односа.

Доказ томе је, како су навели, и политика апартхејда којом се српска заједница упорно изгурује из политичког живота у Покрајини, а Влада Србије из бриселског дијалога.

Они су осудили подизање оптужнице основног тужилаштва из Ђаковице против Александра Јаблановића, којом се један утицајни политички представник Срба гони за вербални деликт.

Највиши представници косовских Срба изразили су забринутост за спровођење предвиђене интеграције у овако политички инструирано правосуђе и поверење српског народа према извршним и правосудним институцијама у Приштини које спроводе вишемесечну хајку и 'кафкијански' процес против лидера најснажније српске политичке организације на КиМ.

Током састанка, представници Срба са КиМ изразили су подршку политици Владе Србије и премијера Александра Вучића, "јер је политика Вучића политика стабилности, нормализације односа и отварања економских перспектива, што су кључни предуслови за опстанак српског народа на Космету.

Такође, они су се захвалили Канцеларији за КиМ и директору Марку Ђурићу на напорима које у преговорима у Бриселу предузима на заштити српских интереса у покрајини, као и на свакодневној бризи и старању о функционисању свих институција Србије на КиМ, чије је функционисање у надлежности Канцеларије за КиМ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи