Читај ми!

СНС одбацује оптужбе ДС-а о намештању конкурса

Градски одбор СНС-а у Новом Саду одбацио је оптужбе из ДС-а о томе да су конкурси за избор директора новосадских јавних предузећа намештени и у саопштењу навео да су сви ти конкурси били намештени у време док су градом владале демократе.

"Демократска странка је очигледно побркала тренутну ситуацију са временом када су градом руководили Бојан Пајтић и његов кум, када су уистину сви конкурси били намештени, од избора директора и осталих руководилаца јавних предузећа, до запошљавања радника и свих тендера", истиче се у саопштењу напредњака, преноси Танјуг.

СНС, у саопштењу, подржава градоначелника Милоша Вучевића у настојању да "управо промени начин како је град функционисао за време 'демократског' режима и ради на томе да се уведе ред у јавном сектору града, који је био на ивици пропасти због прекомерног партијског запошљавања у режији Бојана Пајтића".

Напредњаци су поново позвали ДС да одговори "када ће вратити народне паре које су узели преко Развојне банке Војводине и све што су покрали током 15 година власти у Војводини".

Претходно је новосадски одбор демократа у саопштењу навео да су намештени конкурси за избор директора неколико градских јавних предузећа, који су отворени на последњој седници Скупштине града, оценивши да је реч о још једној представи градоначелника Милоша Вучевића и СНС-а.

"Војвођанска влада не спроводи реформе"

Напредњаци су раније саопштили је да је могуће или извесно да ће се спровођење реформи одразити на изборни резултат, али да је сигурно да војвођанска влада не спроводи никакве реформе.

Коментаришући изјаву директора Центра за регионализам Александра Попова, који је изјавио да поједине странке "журе" на изборе јер ће се државна политика одразити на изборни резултат, из СНС поручују су "потпуно одушевљени његовом надом у изборни успех његових штићеника и миљеника из Демократске странке".

"А какви ће изборни резултати да буду, опет ћемо да видимо, иако је нешто слично говорио и пред претходне изборе, а који знамо како су се завршили", наводи се у саопштењу напредњака.

Изјаву директора Центра да се спровођење реформи, било на прави или погрешан начин, увек одрази на резултат на изборима, у СНС коментаришу да је "посебно интересантно то што Попов признаје да Влада Србије спроводи реформе".

"Могуће је, или је извесно, да ће се то одразити на резултат, али је сасвим сигурно да војвођанска влада не спроводи никакве реформе, што се можда хоће, а можда и неће, одразити на изборни резултат, али у историјском смислу, барем ће добро да се зна да је неко нешто радио, а да неко ништа није радио", закључује се у саопштењу СНС-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 23. јун 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару